Rapport från fjällen...

Japp, här är vi, i ett snöigt Hundfjället! Stella har gått i skidskola igår och idag, hon tycker det är roligt och tränar på att göra "glasstrut" med skidorna. Annars vill hon helst åka mellan mina (el morfars) ben. Det funkar ju också, men drake vad man blir trött i benen... Vi har hunnit åka en och annan gång i trollskogen, det är väldigt spännande! Ikväll ska vi gå på trollteater där, får se hur det är!
Imorrn eftermiddag har vi utlovat besök på Experium som är ett gigantiskt aktivitetshus med äventyrsbad. Ska bli spännande att se vad det är. Förväntningarna från lillfisen är stora kan jag säga!

Nu ska jag gå ut och titta på Igloobygget som Stella och morfar håller på med utanför stugan. Sen ska vi visst hinna med en sväng till pulkabacken för att köra lite snowracer innan teatern. Ni hör, det är ingen semester precis... ;-) Men det är oooh så härligt att vara här! Och underbart roligt att åka skidor igen!

Bla bla bla

Våren är på väg!! Fast i vår trädgård syns det inte så bra... Det ligger sjukt mycket snö kvar. Mellan huset och förrådet är det en stor vall, har varit ute och grävt lite i den idag för att hjälpa våren lite på traven. :-) Men det tar nog tid innan det smälter.
Imorrn åker jag och Stella till Sälen några dagar med min pappa, det ska bli jätteroligt! Har inte åkt skidor på fem år tror jag. Stella ska gå i skidskola, ska bli spännande och se vad hon tycker om det!
Hoppas på strålande sol så man kan sitta ute och äta lunch och få lite färg på bleka nosen... Väderleksrapporten såg dock inte så väldigt lovande ut, men det blir nog bra hur eller hur.
Har fotat lite idag av de alster jag gjorde förra helgen. Kan iallafall visa några.



Vinterbilder känns ju inte superlockande i dagsläget... ;-) Denna gjorde jag till skisstävlingen på söndagen.



Helcrazy färger, jag vet... Lila är visst min nya grej! Har haft supersvårt för lila, men plötsligt tycker jag visst om det!? Den här gjorde jag till annonsutmaningen, inspirerades av färgerna i annonsen som var just vit, rosa, lila och orange bland annat...

Borde ta tag i packandet nu! Tänkte ta med mig scrapsakerna faktiskt! Kanske kan få något gjort på kvällarna...
Oj, nu vaknade lillprinsen! Bäst att passa på att krama och pussa på honom idag!!

Kort

Jag har ju utlovat bilder av mina alster från helgen, men jag har helt enkelt inte haft tid och möjlighet att fota. Fotade dock några kort jag gjorde under träffen nu ikväll så de kan ni få se...
Först ut är ett kort som jag gjorde till kittävlingen, det fina nyckelpigepappret låg i goodiebagen. Väldigt vårigt och härligt!!



Inspirerad av mina kära scrapvänner som var på kryssningen nyligen och kladdade loss med distresser, var jag ju givetvis tvungen att testa! Apkul! Vet inte hur många dynor jag kom hem med till slut... ;-)
Jag gjorde ett kort till söndagens lifttävling.



Slutligen gjorde jag ett kort till en annonsutmaning på söndagen. Jag inspirerades av de många rutorna samt den vita och lila färgen. Ni ser också min fiiiina fjärilspunch! (en av de tre jag köpte under träffen...)



Japp, det var vad jag tänkte bjuda på ikväll! Nu ska jag sova tänkte jag! Lilleman har varitl lite styrig några nätter nu och idag har jag jobbat så då var det upp med tuppen.

Alldeles underbart...

...har det varit att få vara på JB och scrappa hela helgen!! Massor av underbara människor, pyssel, god mat och fantastisk shopping. Jag är sååå nöjd med helgen!
Jag hoppas jag kan fota lite imorrn och lägga upp här. Nu ska jag kolla färdigt på Johan Falk, sen ska jag störta i säng!

Snart, snart är det dags!!

Ja nu är det nära!! Äntligen är det dags för linköpingscrap. På fredag drar vi igång med fixandet och på lördag kl 10 slår vi upp portarna!! Det ska bli sååå roligt! Alldeles fantastiskt kul att bara få göra det man tycker är superkul i två hela dagar, dessutom träffa en massa trevligt folk och shoppa lite. Toppen helt enkelt!
Har du inget för dig rekommenderar jag att du kikar förbi.
Igår kom mina foton som jag beställt till helgen. Imorrn måste jag göra namnskylt och packa väskan. Ikväll och imorrn ska jag jobba, men sen blir det totalfokus på träffen! :-D

brunt, gult och grönt

Idag tänkte jag visa mitt bidrag till designats månadstävling. En färgutmaning där man skulle använda sig av färgerna brunt, grönt och gult. När jag var hos Camilla senast stod jag och höll i BG:s Origins papper, men jag köpte inga... De hade ju passat som handen i handsken här, men jag fick ihop det iallafall... Grävde i spillådan och blomhögen.



Nu ska jag snart lämna dottern på barnkalas! Får se om jag kan övertala henne att vi ska promenera dit... Är ju underbart härligt med vårsolen!!

Sifferutmaning

Jag har jobbat i två dagar nu så jag har visst inte hunnit pyssla så mycket... Men jag har gjort klart ytterligare en utmaning till JP hobbys vårrus. Även i denna utmaning skulle man använda sig av kitet, man fick lägga till cardstock, dekorationer och bokstäver (tror jag). Sedan skulle man ha 1 av något, 2 av något, 3 av något osv så långt man ville, men man fick inte hoppa över någon siffra.





Det bidde lite fesigt i fotograferingen, färgerna är visst inte riktigt riktiga... (Den är faktiskt finare live om jag får säga det själv...)
Listan då;

1. foto
2. ord i titeln
3. mönsterpapper
4. hjärtan
5. dymoremsor
6. knappar
7. halvpärlor
8. pearlmakerduttar
9. nian i 2009...

Inte särskilt lång lista, men jag är ju inte heller känd för att ha tokmycket grejor på mina alster. Jag är nöjd helt enkelt!
Nu har jag inte tid att sitta här längre, kaffet är uppdrucket och städning väntar inför lillprinsens ettårskalas i eftermiddag! (Det blir i förskott eftersom jag är upptagen med scrapträff hela nästa helg). Tänk förresten vad tjock och trött jag var idag för ett år sen. BF+3 och ganska många (fem iallafall) dagar kvar, men det visste jag ju inte då... ;-)


mina vårdrömmar

Här kommer nästa bidarg till CC:n på JP hobby. Alstret skulle ha titeln "mina vårdrömmar" och minst tre saker från kitet skulle användas, varav två papper. Dessa skulle tydligt framgå.



Färgerna blev lite muppiga i fotograferingen, men det kan vi inte rå för... Är helt tokig i halvpärlor och spetsar för tillfället... ;-)



Väldigt användbara!

Nu borde jag egentligen städa med tanke på att vi ska ha ettårskalas i helgen, men det är ju så roligt att scrappa!! Kan liksom inte riktigt slita mig... Och datorn är ju ganska rolig också... ;-P
Sitter och lyssnar på snön som rasar av taket alldeles utanför fönstret. Undrar när snön på carportens tak ska rasa. Det är ett tjockt täcke och solen gassar på. Men då tror jag inte att jag ser ut längre, så jag hoppas att det dröjer...

something old, something new...

Sent igårkväll satte jag igång med ytterligare en utmaning till CC:n på JP hobby. Från kitet skulle man använda sig att minst 2 papper och 2 dekorationer. Dessutom skulle man ha med något gammalt, något nytt, något lånat och något blått. Inte att förglömma var det också en skiss man skulle utgå ifrån.
Det var lite klurigt... Särskilt svårt hade jag att komma på vad jag skulle ha för något nytt...



Det grå pappret och fotomattan kommer från kitet, så även den stora gröna blomman och filtremsan.
Gammalt: chippisbokstäverna köpte jag nån gång när jag började scrappa. Av någon anledning har de blivit liggandes, har bara använt några få bokstäver innan.
Nytt: till slut kom jag på att jag hade för mig nya journalingrutor liggandes. En av dem matchade dessutom perfekt! :-D
Lånat: Stellas indianpärlor kom till användning!
Blått: en blå blomma...


CC-bidrag

Jag har ju mjukstartat lite med CC:n på JP hobby, gjorde ett kort som skulle ha trädgårdstema. Det blev såhär:

 
Ganska fyndigt med rubriken om jag får säga det själv... ;-) Till denna utmaning krävdes inte kitet, så jag kände att den var bra att börja med...
När den var avklarad vågade jag mig på en kittävling. Man skulle skapa ett runt bidrag och det skulle synas att man använt kitet.



Det runda pappret var från början ett halloweenpapper. Jag skar ur "innanmätet" och satte ramen över ett cardstock från kitet. Klockorna är urklippta ur ett kitpapper, rubriken, de vita blommorna och den runda röda braden är också från kitet!
Återstår att se vad jag ska hugga tänderna i härnäst! :-D

Påbörjade städprojekt av pysselhörnan idag. Sedan fick jag spontanbesök (väldigt trevligt) och glömde liksom bort det, så nu är det halvstädat och väääldigt mycket saker har hamnat i sängen. Frågan är om jag ska fixa färdigt el scrappa nu!? Återstår att se...

Scrappar för fullt

I helgen kom jag in i ett riktigt skaparstim! Känns kul! Gjorde några LO till scrappiz, så de får jag visa senare. Sen har jag hakat på JP hobbys CC som pågår hela mars. Har för första gången köpt ett tävlingskit. Det är svårt men kul. Framförallt var det väldigt svårt att komma igång... Men jag gjorde ett kort och en LO dit igår, ska nog fortsätta idag hoppas jag.

Däremot kan jag visa mitt bidrag till
designats februaritävling. Tyvärr inget pris...



Ytterligare en LO från ALV-besöket-09. Kan nog bli ett helt album...
Tycker att min nya Martha Stewart-stans är väldigt fin!! Tycker att de röda hjärtana på det svarta blir gulligt och tufft på samma gång. Swirlen är pearlmaker på OH-plast.



Ja det var väl vad jag hade att visa denna gång! På återseende! :-)


Vår på väg?

Snön drippelidroppar ner från vårt tak och bildar urtjusiga istappar som glänser i solen! Var tvungen att snabbladda kameran och slänga mig ut. Tur att det blivit lite skare också, för förut var det så väldigt djup snö. Man vill ju inte lägga sig i en driva med kameran i högsta hugg... ;-P



Förövrigt kan jag rapportera att jag inatt har sovit helt ostörd i ca sju timmar!! Wohoo!! Och när jag tittade på klockan 6.15 vände jag på mig och sov en och en halv timme till!! Jag lovar att det var välbehövligt efter veckans vaknätter. Tycker lillkillen känns piggare nu, jag hoppas det håller i sig. Sista pc-dosen ikväll!

Nu ska jag göra lite nytta och städa lite här hemma, så det är fint till Mello... :-)
Ha en fortsatt skön helg!

Marsutmaningen hos Scraplagret

Japp, det var Scraplagrets marstävling som fångade mitt intresse härom kvällen. Man skulle styla om sitt bakgrundspapper på något vis och sedan fick man inte använda något mer helt papper, en fotomatta var ok. Därutöver skulle man klippa ur saker ur mönsterpapper och dekorera med. Sjukt kul utmaning!!
Direkt när jag såg den visste jag vilket papper jag skulle sätta saxen i. Har ett papper som jag köpte för väldigt länge sen med rosa, glittriga fjärilar och blommor på brun botten. Det var jättedyrt och är fint, men jag vet liksom inte hur jag ska använda det... Men nu passade det utmärkt!!


Bakgrundspappret jag valde var lite diskret mönstrat. Jag stansade ut fjärilar med min Epic och maskade med glimmermist i två nyanser. Det är en stackars fjäril till bakom fotot och blomrankan...



 Visste direkt vilket foto jag skulle använda och titeln med thickers satt också direkt! Sedan klippte jag ut lite fjärilar och blomrankor för att dekorera min LO med! Några fick lite glossy accents på sig, jag fjuppade ut lite bling här och där... Sedan hittade jag en ensam blomma som passade bra med rankan i vänsterhörnet.




Och vips var den klar!! Och min inspiration åter känns det som!

Sjukstuga

Fy så tråkigt det är med dessa förkylningstider!! :-( Lillprinsen är förkyld och hostig sedan ganska länge. För några veckor sedan var vi hos doktorn med honom och han fick börja inhalera Airomir, det tyckte han var sådär... Förra veckan var han sämre, så vi fick lägga till Pulmicort. Och i måndags var han ännu sämre, så vi fick höja upp till 3ggr/dag. Igår fick vi åka in igen eftersom han knappt sovit på hela natten och fått feber. Då visade det sig att han även har öroninflammation. Stackars liten. :-( Så nu brottas vi med penicillin två gånger/dag och inhalationer tre ggr/dag. Han är verkligen inte ett dugg glad på sin mamma! Och jag känner mig som om jag vore på jobbet...

Nog om detta!! Jag har varit i nån liten svacka och tycker inte att nåt jag skapar blir särskilt bra. Men igår hittade jag en härlig utmaning som fick mig att tycka att det var lite roligare igen! Ska fortsätta på den idag om jag hinner! Dessutom har jag beställt ett kit till
JP hobbys vårrus, hoppas att det ska sätta lite fart på inspirationen!!

Under tiden kan jag visa en LO som jag gjorde till Scrappizbloggen förra veckan. LottaRos utmanade oss att skapa med lottade färger. Jag fick rosa och vitt. Det är ju inga superovanliga färger för mig, så jag försökte göra det liiite svårare genom att strikt hålla mig till dessa. Fast sen så kom det till en silvrig swirl, men det är ju nästan vitt... ;-P



Nu ska jag sätta mig och scrappa en stund innan sjuklingen vaknar. Ikväll ska vi ha möte för att planera Linköpingscrap. Ska bli kul att träffa tjejerna igen! Och snart är det dags ju!!