Scrappat på recept

Igårkväll var jag väldigt sugen på att scrappa och lyckades hinna med två utmaningar. Den senare av dem hittade jag på Punky scraps.
Man skulle använda
 
5 foton
4 alfabeten
3 mönsterpapper
2 färger/mister
1 stämpel

Dessutom skulle något på layouten vara blått!



Jag använde två olika färger av crackle paint, tre mönstrade papper i en smal remsa bakom fotona som är från förra sommarens Greklandsresa. Stämpeln syns visst lite dåligt...



Det var en skojig utmaning! :-)

7 av något

Ytterligare ett CC-bidrag till midsommarcropen på  Svensk Scrapbooking. Utmaningen går ut på att göra en LO med 7 av något på. Jag valde mist helt oväntat... Glimmermist i sju färger sprayades på mitt cardstock.



Eftersom det var liiite svårt att urskilja de sju färgerna med mist kompletterade jag med söta hjärtstickers i samma färger som misterna!



Enkel och färgglad LO om Stellas kalasförberedelser förra året. <3

mera CC...

Godmorgon! Eller, godeftermiddag för de flesta, men jag har ganska nyss stigit upp... Hade en väldigt angenäm natt på jobbet. Hoppas på en likadan inatt! :-)
Igår gjorde jag ytterligare ett bidrag till CC:n på
Svensk Scrapbooking där man skulle göra en LO med tyg.
Klurade en stund innan jag kom på att jag nyss rensat garderoben och inte hunnit hiva iväg grejorna än... Hittade ett par gamla leggings i svartvitrutigt som jag klippte sönder.



Jag sydde fast tyget med maskin. Sedan hittade jag en liten nätpåse som jag la beslag på härom dagen när Stella fick nån ny sommarleksak. Den klippte jag sönder och satte en bit bakom fotot, sen snurrade jag också ihop två tygblommor av nätbitar. Lite röda och svarta blommor och sen var saken biff! :-)
Fotot är från förra sommaren när vi var på Kreta och maken och jag fick en kväll själva på stan. (Svärisarna hade hand om barnen). Det var väldigt mysigt och trevligt!



Nu kommer mina små troll hem, ska springa och pussa på dem! <3

CC-bidrag

Har lyckats göra hela två bidrag, än så länge... Hmm, jobb och sjuka barn gör inte att man får mer tid till pyssel precis, men jag är nöjd med de två jag hunnit iallafall! De kommer här:
Först ut är mitt bidrag till skissen för LO.



Det här bidraget var det allra första som laddades upp i galleriet. Det ni! ;-) Jag är väldigt nöjd med den här LO:n. Gillar det lekfulla och färgglada! Och självklart tycker jag att min fina prins är gudomlig på fotot!!



Lite detaljer...

Nästa bidrag till utmaningen som handlar om sommarkärlek, vilket också skulle vara titeln på LO:n. Så här blev min tolkning av det hela...



Det kanske låter illa, men jag tycker faktiskt att rosévin är fantastiskt gott på sommaren! Så fort solen börjar värma lite blir jag sugen på att sitta i kvällsolen på altanen och njuta av ett glas rosé. Lyckligtvis är det inte varje dag som jag gör slag i saken... ;-)
Frossade i rosor för att förstärka känslan av sommar.

Å så lite detaljer här med...



En kul grej jag kan berätta om ni inte sett det, är att mitt bidrag till förra veckans skiss på
Swe Scrapbook blev utvalt tillsammans med en annan LO att visas upp i bloggen! Roligt!!

Nu ska jag göra lite nytta! Hej så länge!

mera utmaningar...

Har gjort en LO till ytterligare en utmaning på Svensk scrapbooking. Man skulle ha med något embossat på sitt alster.
Jag gjorde en LO med mamma, mormor och lillebror på. Fotot är från brorsonens dop i höstas. Inte så ofta jag får med mina kära på bild samtidigt. Mormor tenderar dessutom att alltid göra konstiga miner, så det här fotot var jag tvungen att scrappa! :-)
Det snygga hjärtat i hörnet är en pysseldags-stämpel som jag stämplat med distress in och embossat.



Åsså lite detalbilder...



Har varit och lämnat sju små tappra fotbollsspelare på ett regnigt Kindavallen... Tycker lite synd om dom även om de inte verkar bry sig så mycket... Enligt prognosen i min telefon ska det bli skapligt efter lunch, så det hoppas jag stämmer!
Själv ska jag försöka bringa ordning i kaoset som kallas vårt hem. Ikväll ska den nyblivna sexåringen firas av släkten... Dessvärre upptäckte jag ju att Svensk scrapbookings midsommarcrop börjar kl 12. Gissa om jag kommer städa eller scrappa?! ;-)
Kanske ska sluta hänga vid datorn så jag hinner båda...

Oj vad jag pysslar! :-D

Jag har kommit in i ett riktigt stim och tycker det är superduperkul att scrappa!! Slösurfar lite och dyker på utmaningar här och där... Hittade en himla trevlig skiss på Swe Scrapbook som föll mig på läppen! Jag lekte lite med gesso, crackle och mist... Symaskinen fick också komma till pass! Jag gjorde dock en ram runt hela fotot till skillnad från skissen. Lite blommor och halvpärlor runt lillprinsen! <3



Färgerna blev visst lite missvisande, den är faktiskt lite snyggare irl. ;-)



Nu håller jag på och pimpar vår välkomstskylt som började se så rostig och risig ut... Ska bli himla intressant att se hur det blir... Just nu ligger den på tork för tredje gången, haha! Nån som vet om decoupagelack tål regn förresten? Kan ju vara bra...

Kanske visar hur den blir om jag inte måste slänga den! ;-)

Smaj v.24

Halloj! Sitter och försöker piggna till med hjälp av kaffe... Har jobbat inatt och sov så gott när en grannflicka ringde på dörren vid 11. Morr! Att jag inte lär mig att använda öronproppar!! Men jag är rädd att jag ska sova över väckningen då. Inte bra! Särskilt inte idag när jag ska hämta ett gäng ungar på fotbollsskola!
Min nyblivna sexåring (igår) och sex grabbar ska gå på Landslagets fotbollsskola i en vecka. Blir spännande att se vad hon tycker! Igår när jag hämtade det lilla födelsedagsbarnet på dagis kunde hon stoltsera med en lös tand. *lycka* Som hon har längtat... :-)
Hur som helst kunde jag inte alls somna om efter dörrpåringningen... Tre timmar blev det totalt. Får se hur fräsch jag är framåt kvällen...

Passade på att använda lite av min ofrivilligt vakna egentid till att scrappa. :-) Men min LO blev suddig i fotograferingen, så det måste jag göra om. Däremot tänkte jag visa veckans smaj. Ordet är harmoni och kortet blev så här:



Mitt nya favvogegg är crackle paint! Blir ju sååå snyggt! Skulle vilja ha fler färger dock... :-)



Glossy, glossy... ;-) Crackle och glossy är ju också en väldigt härlig kombo!! Nackdelen med allt kladdande är att det blir mycket torktider... :-P

Nu ska jag göra mig redo för barnhämtning. Sen är det dags att bege sig till stan för att få stortrollet friserat! Och lilltrollet ska på ferie hos farmor över natten så att jag kan skjutsa och hämta de små fotbollsspelarna imorgon. Mycket logistik när man bor på landet! Ska se om jag gitter fota om layouten idag och visa den.
Ha en fin dag!

Skisstävling på Svensk Scrapbooking

Jag hittade en skiss jag gillade på Svensk scrapbooking. Den var till junis månadstävling och jag bestämde mig för att göra en LO. Den blev så här:



Det rutiga pappret går i grönt, men det ser ju mest brunt ut ser jag nu...
De bruna blommorna kommer från GeKås hör och häpna... Fast jag har bytt ut bradsen i mitten till glittrigt gröna istället för bruna! :-)



Titeln är delvis skriven med mitt favvoalfabete för stunden, Storyteller. Supersnyggt tycker jag och vill ha fleeeer!! Har baltat lite med glossy här och där. Syns inte jättebra på fotona tyvärr.
Fotot på äpplena tog jag en dag när jag köpt ett nytt fruktfat som jag fick för mig att föreviga...
Nu väntar nattning av en obstinat tvååring som inte alls vill sova.... och en femåring som fyller sex imorrn! <3
På återseende! 



Sjukstuga igen...

Ganska länge sen, men nu är det dags igen. V blev sjuk i fredags kväll. Anade oråd när vi var i Norrköping och gick på stan. Inne på BR satt han lugn och fin i vagnen... Inte likt min kille! Sen fick han mycket riktigt feber och har fortfarande. :-( Ska till VC imorrn och se om de har nån förklaring. Jag tror på öronen...
Inleder mitt sommarjobbande med en VAB-natt. Känns sådär, men det kan man ju inte rå för. Barnen är ju faktiskt nr 1!!
Igår var han på sitt allra mammigaste humör och behagade inte somna förrän klockan var ca 23.15. Behöver jag säga att jag var liiite irriterad då!? Jättejobbigt och samtidigt tycker man ju så synd om honom. :-(

Nog om detta! Har ju lovat att visa min SMAJ för förra veckan. Idag är det ju nytt ord igen...
Förra veckans ord var Scrapglädje och jag tolkade det på detta vis:



Dassig bild... Jag har penslat kortet med Gesso innan jag målade med crackle paint. Det blev ju mycket finare krackelering den här gången. Kan det vara Gesson?! Sen har jag stansat en nyckel i alu-tejp och cardstock. Sen har jag färgat in den och embossat för att den skulle se lite mer naturtrogen ut.
Ordet är målat med glossy, men det syns visst erbarmligt dåligt.

Scrapglädje för mig är att få prova nya material och tekniker samt främst såklart umgås och pyssla tillsammans med likasinnade!!



Igår gjorde jag också ett bidrag till en månadstävling jag hittade... Får se om jag får tid att blogga det nån dag...


kaffe

är gott och bra! Tror inte att jag scrappat om det förut, men igår gjorde jag det! Har kommit in i nån slags inspirationsstim och det är jättekul!! Har scrappat undan mina "måste-grejor" och gör bara det jag känner för just då. Superkul faktiskt!! Även om jag längtar lite efter nya uppdrag såklart...
Veckans SMAJ är halvfärdig, kanske färdar det ikväll efter jobbet om inspiration finnes... :-)
Här kommer iallafall kaffelayouten, somrig och färgglad!



Lite mist-baltande... igen... ;-) Fjärilarna är primade med Gesso och sen har jag målat dem med glimmer glam och lite gul akrylfärg. Glittrandet syns ju som vanligt inte alls på fotot, men men.
Hade fotat en annan mistig LO, men det blev så illa dålig kvalité på det, så jag måste fota om. Snart en ny uppdatering igen mao! ;-P

Hipp hipp hurra för Sverige idag...

...eller nåt, nationaldag iallafall! :-) Jag har inte firat nåt särskilt. Skulle jobba kväll och pallrade mig iväg måttligt sugen på att lämna familjen som var ledig i solen. Väl ombytt och på plats visade det sig att det blivit nån miss i bokningen, så jag behövdes inte. Fick helt enkelt byta om igen och åka hem. Inte så tråkigt alls en dag som denna! ;-) Fick mysa lite i solen med lillprinsen och grillat till kvällsmat. Helt ok dag! :-)
Imorrn är det tidig uppstigning för samtliga. Kommer bli ett äventyr med tanke på att iallafall den minsta familjemedlemmen varit vaken till minst 21.30 varje kväll...

I fredags var både maken och jag lediga. Vi var på shoppingrunda inför den stundande 6-årsdagen... Många presenter blev det såklart. Jag hann även med ett besök på designat som hade 40% i butiken den dagen! Passade på att hugga den sista av de supersnygga stjärnkantstansarna från MS... Lite papper och småplock åkte också ner i varukorgen. :-) Väl hemma var jag ju såklart tvungen att testa stansen och så här blev det:



Fotot är från i vintras, det var den 30/12 och Stella och jag hade en tjejdag på stan. Vi hade varit hos frisören och klippt av hennes hår enligt eget önskemål! Efteråt fikade vi på "Berget". Jättemysigt!! <3
Visst är vällan stansen helt sjukt snygg?! Jag gillar'n! :-D



Rosor är som sagt min senaste favorit... Inte så många i taget, men ändå! ;-)

Nu ska jag ställa klockan på tvärtidigt och hoppa i säng. Dagtur imorrn, två kvällsturer på det och sen börjar sommarschemat nästa vecka! Means mycket natt... Och gissningsvis ganska hårt arbete ett tag framöver, det brukar det ju vara på somrarna. Hoppas det blir bra iallafall! Natti natti!

SMAJ v.22

Veckans ord är blomma och så här ser mitt kort ut:



Handlar helt enkelt om hur fantastiskt härligt det är när det är grönt och skönt ute, vackrare för varje dag... Människor blir gladare, öppnare och trevligare när det är sommar! :-)
Blir ett kort inlägg idag, lillprinsen är väldigt upprörd och vill stänga av datorn för mig... Återkommer... ;-)