SMAJ v.29

Nästa ord jag skapat om är "egentid". Egentid är för mig ofta just lika med scraptid! Ibland har jag mer sådan och ibland mindre! Jag gillar att experimentera och testa nya grejor och material. Just nu är jag om det har undgått någon, väldigt inne på olika typer av färger och kladd! Testade idag för första gången en ny färg av crackle paint. Trodde att den var brun och blev mäkta förvånad när jag öppnade burken och det var guld... Så kan det gå när man inte läser på förpackningen ordentligt! :-) Men det blev ganska coolt det också, så det gör inget! Får väl köpa en ny brun! Haha!



Även här blev ju färgerna lite tokiga... Så går det när man fotar i mörker! :-P
Bandet har jag färgat in med glimmermist i rosa och guld.



Ser ni? Guld-crackle är inte så illa!

Nu ska jag dricka upp mitt vin och se om jag kan övertala maken att vi ska kolla på något trevligare än "Terror på Elm Street", huvva!

SMAJ v.28

Plötsligt fick jag ett ryck och gjorde SMAJ-bidrag! Har inte haft lust till det på ett tag, men nu så! Har tagit dem i inspirationsordning, mao inte alls i veckoordning... Först ut blir ordet för vecka 28 som är semester!



Syns ju tyvärr inte så bra på fotot hur glittrigt och fint det är... Har kladdat med gesso, mist, pearlmaker, stickles... Kanske nåt mer som jag inte minns just nu... :-) Stämplade ordet semester med gult först, syntes inte. Sen tog jag turkost, vilket inte heller syntes, så till slut fick det bli svart! :-) Bokstavsstämplarna är nya och jag är jättenöjd med dem! Har velat ha små sådana ganska länge!



Lite glittrigare på nära håll!
Semester är ju underbart på alla sätt och vis! Man får vara ledig och kan ta dagarna som de kommer. Ibland visar solen sitt vackra ansikte och det är ju fantastiskt! Ibland lyser den med sin frånvaro men då kan man ju göra andra saker och det är ju också trevligt!
Jag gillar semester kort sagt!

Jätteroligt kort att göra och jag blev väldigt nöjd! :-)

Punky scraps challenge #23

Hej igen! Dags för ytterligare en utmaning från Punky scraps! Den här gången hade några i teamet valt förutsättningar vi skulle skapa efter. De grejor som gällde var:
Använd foton med saker, inte människor.
3 cirklar.
Använd turkost.
Sömmar (ritade eller riktiga)
Använd rött.
Använd en eller flera häftklamrar.

Jag gjorde en väldigt enkel LO. Fotot föreställer grodan i vårt badrum som håller ordning på badleksakerna. Fotot är taget med en app i min iPhone. Tycker det är roligt med den orangea fisken... :-)



Titeln kommer från en barnramsa. Jag har sjungit den för barnen när de var små och Stella sjunger den fortfarande ganska ofta. Bläup sa den lilla söta grodan en dag! Inte för att jag vet hur man stavar till bläup, men ändå! ;-D Tycker den är lite gullig.

My interpretation of the challenge No 23 is quite simple, but all elements are included! The circles are stamped with glimmer glam and an old jewelry box! The photo was taken with an app for the iPhone, think it's fun to play with the camera ...
I have drawn a straight stitch around the photo.

The title comes from a children's rhyme. I've been singing it for the kids when they were little and Stella sing it still quite often. It is about how the frog sounds ... Do not know how to spell either in English or Swedish, but I think it is a bit cute! :-D



AoS sommartävling

Fortsätter blogga mina utmaningsalster... ;-) Jag tycker verkligen att det är galet roligt att skapa till olika utmaningar, så det är ju tur att det finns en massa vänliga själar som fixar tävlingar och sånt åt såna som mig... :-D
Den här gången har jag satt tänderna i en skiss i
Allt om scraps sommartävling! Jag gjorde en väldigt färgglad tolkning...



Har frossat i pearlmaker i olika färger. Mycket washi blev det också! Ingen LO tycks vara komplett för min del om jag inte mistar, så det har jag ju naturligtvis gjort! ;-D
Fotot tog jag på dotterns begäran en gång när hon och jag var på stan och fikade...



Min tolkning av vimplarna blev en liten rad med stjärnor, som tyvärr syns ganska dåligt på fotona. De små stjärnorna är "skräpet" som blir kvar när jag använder min supersnygga stjärnkantstans.

Nähä, nu har jag pausat färdigt i mitt städande! Bäst att återgå så jag hinner lite innan resten av familjen kommer hem.
Återkommer snart, för jag har en utmaning till klar att blogga!! *fniss*


Skiss på Punky scraps...

Fortsätter med månadsutmaningarna hos Punky scraps och visar min LO som jag gjorde efter utmaning nr 22 som är en skiss...



Först använde jag några gamla utstansade cirklar som masker och sprayade mitt cardstock med vit chalkboardmist. Sen målade jag en ram runt hela pappret med Gesso och satte washitejp över. När papper, foton och dekorationer var på plats var jag inte riktigt nöjd med resultatet... Men efter att jag sovit på saken en natt eller två kom jag på att jag ville stänka rejält med vit färg över hela LO'n. Jag täckte fotona med skyddspapper och öste över akrylfärg som jag spätt ut med lite vatten. Mycket bättre! :-)
Ibland är skaparprocessen snabb och ibland tar den lite längre tid...

First, I used some old cut-out circles as masks and sprayed my cardstock with white chalk board mist. Then I painted a frame around the paper with Gesso and put washitape over. When paper, photos and decorations were in place, I was not really happy with the results ... But after I slept on it one night or two, I realized that I wanted to splash lots of white paint all over my layout. I covered the photos with paper and poured over the acrylic paint that I have mixed with some water. Much better! :-)
Sometimes the creative process is fast and sometimes it takes a little longer ...

Silkespapper

Har varit hos Punky scraps och tassat igen... Först gjorde jag en utmaning där man skulle använda silkespapper. Ibland när man handlar underkläder får man dem ju fint lagda i silkespapper i påsen och då brukar jag spara pappret, ifall att... Och titta, nu fick jag användning för ett av dem iallafall! :-D



Sprayade mitt silkespappershjärta med glimmermist. Kladdade fast det med gesso. Sen lekte jag loss med svart cracklepaint och pearlmakers i olika färger. Tyckte att den blekrosa bakgrunden blev för snäll, så jag fick skita ner den lite med distresser ockå... :-)

Hmm .. because the challenges are in English, I try to express myself understandable even for English-speaking ... We'll see how it goes, haha​​!
Sprayed my tissue paper heart with Glimmer mist and fastend it with Gesso. Then I played with black crackle paint and pearl makers in different colors. Thought that the pale pink background was too nice, so I had to smudge it a bit with Distress Ink ... :-)



Åsså lite detaljer förstås!! Är inte cracklepaint en av de bästa uppfinningarna?! Jag gillar't! :-)

And then some details... Isn't cracklepaint one of the best inventions ever?! I like! :-)


Tävling med sommartema

Jag bubblar av inspiration för tillfället och letar utmaningar med ljus och lykta... :-) Nu senast hittade jag en på Sraphimlens blogg. Man skulle skapa på temat sommar/semester och använda sig av mist. Så här blev mitt bidrag:



Jag har för ovanlighets skull (ironi) scrappat ett Kretafoto... ;-P En läskande drink i solnedgången på en bar i hamnen. Somrigt? Ja vars! Drinkar i solnedgången här hemma i Svedala hör ju inte till vanligheterna precis... Men idag har det ju varit skapligt väder, även om det blivit molnigt nu. Man kan ju inte få allt! ;-)



Imorrn ska jag och Stella till designat och pyssla ugglor! Något hon har sett fram emot ett tag... Ska bli spännande! Hon har bunkrat med toarullar kan jag säga... :-) Får väl visa resultatet här sedan!

Nu ska jag åka och hämta ovan nämda dotter hos sin kompis Olle. :-)


Blommigt tävlingsbidrag

På Scrapbrukets blogg hittade jag för ett tag sedan en tävling där man skulle använda sig av blommor på sitt alster. Jag gjorde en LO om Hibiscusarna som växte i massor på vårat hotell på Kreta förra sommaren.



Blabbade med mist, cracklepaint och pearlmaker. Sen lite doily-kantade papper... Har kommit på igen att det är kul att stansa. Å det är ju bra med tanke på att jag har en och annan stans i gömmorna...
Sen bidde det lite rosor och fjärilar.



Det skojsiga i kråksången är att jag vann tävlingen! :-D Ska få två förpackningar tjusiga blommor på posten... :-)

Fyndade lite scrappiga saker i Ullared i fredags och igår. Bla snyggaste bokstäverna från Websters pages... Längtar efter att scrappa, men jag skulle nog behöva framkalla lite nya foton. Nu har det blivit väldigt mycket semesterbilder från förra sommaren. Kul iofs, men det skulle vara roligt med lite nya bilder också!
Nu ska vi sticka och bada innan regnet kommer!
Tjingeling...

Skiss hos swe...

Förra veckan pillade jag ihop en LO efter webmosterhelenes skiss på Swe Scrapbook. Fotot är från Kretasemestern förra sommaren. Stella fick en kram av självaste Bamse! :-)



Turkos cardstock kikar fram genom det vita cardstocket, ganska effektfullt tycker jag! Kommer inte ihåg vem det var jag såg som hade gjort så... Men idén är knyckt! ;-)



Min lilla vimpelrad fick bindas ihop med pearlmaker. De små turkosa pluttarna med stjärnor på satt i taggarna på några kläder Ville fick härom sistens... Fina tyckte jag och sparade... :-)


vitt!

Tidigare i sommar hade jag en LO med i ett inlägg om vita högtider på Skrotboken. Jag gjorde en layout med ett foto från vårt bröllop -07.



Jag gjorde en fotomatta av lace cardstock som jag hade i mina gömmor.. Jag skar hål i det så att fotot kunde stickas in i pappret. Jag tog en massa chipboardfjärilar och sprayade med vit chalkboardmist. (Syns inte så bra på fotot, de ser mest chippiga ut... Men de är faktiskt vitskimrande! )



Mina thickers fick ett lager vit pearlmaker för att få en lite lyxigare känsla! Kan användas till mycket har jag kommit på...

Nähä, nu tyckte jag att jag hörde scrapbordet ropa på mig! Bäst att skynda dit! :-D

Rött, blått och vitt

Inför 4:e juli publicerades ett inlägg på Skrotboken med alster i färgerna rött, blått och vitt. Jag hade en LO med:



Jag plockade ihop allt möjligt jag hittade i mina högar på pysselbordet. Chipboardstjärnan har jag målat med röd pearlmaker. Tror att det är vit pearlmaker jag har målat pappret med. (Det var ganska länge sen jag gjorde den här layouten, så jag kommer visst inte riktigt ihåg...)
Tycker att det lilla tårtpappret är hemskt sött!



Det var väldigt roligt att göra den här layouten!! Men sen är jag ju gla' i färgutmaningar också... :-)
Nu ska jag göra lite nytta här hemma!


Omtumlande helg

Ja, den här helgen har varit händelserik... Igår skulle vi åka på marknad i Rimforsa och på vägen dit började en lampa lysa i vår för oss nya bil sedan två dagar... Ok, ett fel som måste åtgärdas typ genast. :-( Bara att vänta på att det ska bli måndag så vi kan få hjälp!
På vägen hem började det tokregna och väl hemma började det åska. Nästan lite mysigt en stund, förutom att barnen inte alls kan förstå varför man inte får se på TV. Åskan var typ precis ovanför, så det var inte läge...
Men vi satt och fikade i godan ro och tittade ut på ovädret. Plötsligt märker vi att gatan är full med vatten och att det börjar strömma in även i vår trädgård. Det verkligen häller ner oavbrutet och fortsätter forsa in runt vårt hus.

Efter ett tag börjar jag få lätt panik när vattnet bara stiger och stiger. Ringde brandkåren som sa; kom igen när vattnet kommer in i huset, just nu kan vi inte göra något. Ringde Tekniska Verken och påtalade att avrinningen på gatan var noll. Tekniker på väg hette det, men nån sån såg jag aldrig till på vår gata iallafall!



Baksidan börjar fyllas så smått med vatten...



Framsidan också. Den röda vagnen på bilden for iväg efter en stund och jag fick jaga den flera hus ner på gatan. Shit pommfritt vad mycket vatten det var. På djupaste stället räckte det mig ovanför knäna!! Och så forsade det från himlen som om någon stod med hink och hällde. :-( Riktigt läskigt och framför allt overkligt!
Nu kom iallafall brandkåren och tittade. De hade med en pump som de försökte pumpa bort lite vatten med.



Till slut, när det var väldigt kort bit kvar till dörren slutade det äntligen regna!! Lättnad! Vi hade ändå vatten upp på fasaden på sina ställen. Europapallarna vi hade i carporten med en massa bråte på hade flutit iväg. Trädgården var full med diverse olika saker. En massa gamla löv och skräp fastnade längst bak i trädgården mot det höga gräset. Såg för bedrövligt ut i morse...
Vi har fått in lite vatten i förrådet vad vi vet, men annars hoppas vi att det har gått bra! Ska väl få ut nån försäkringsmänniska snart och kolla.

När det slutat regna kom solen och då gick jag ut för att kolla över resten av byn. Det visade sig att det inte bara var vi som drabbats på vår gata, utan hela samhället har fått sin beskärda del. Många har fått in massor i sina källare, murar har rasat, vägar har rasat eller gått sönder osv.
Vår gångtunnel såg ut så här:



Imorse väcktes jag halv fem av en frossande lillkille som hade 40,5 i temp. :-( Jag och barnen skulle åkt till pappsen i Örebro idag, men det fick vi skjuta på. Hoppas vi kan åka imorgon, för han har varit feberfri under dagen. Mystiskt, men skönt om det bara var det!

Nu ska jag dricka kaffe och kolla på Morden i Midsomer! Och hoppas på Örebro-resa imorrn!