SMAJ v.21

Tjohoo, jag är i fas! Jag gjorde veckans SMAJ igår, det kommer här:



Blommor i mängder, sen har jag dragit spets runt hela kortet, två varv. Syns inte superbra på fotot dock... Chipboardhjärtat målade jag först med glimmer glaze, sen lackade jag det med crackle paint. När lacket torkat satte jag fast bokstäverna och körde ett lager crackle till.

Jag tror faktiskt att jag börjar vara i fas med mitt skapande, känns skönt! Har haft en del med kort deadline, samtidigt som jag har jobbat mycket och haft mycket på fritiden. Men nu så!
Och den här veckan är jag ju som sagt nästan helt ledig! Skönt!!

Idag är det så gråtrist och regnigt, vet inte vad vi ska hitta på... Inget kul att vara ute. Annars har jag ju lite trädgårdsarbete som väntar... Svårt också med lillprinsen som är så rymningsbenägen! ;-P

inspirationsalster till majtävlingen på Skrotboken


Måndag idag och helgens nattpass är avklarade! Känns skönt kan jag säga! Har varit en väldigt lugn och behaglig helg med trevligt sällskap, det är bra!! Och den här veckan har jag toklyxigt och jobbar bara ett dagpass på onsdag som följs av sommarfest med jobbet på kvällen. Resten av veckan ledigt!! :-)
Nu tänkte jag visa två av inspirationsalstren jag gjorde med det härligt pastelliga sponsorpaketet från designat. Har du ännu inte gjort något bidrag till månadstävlingen så passa på, priset är samma fina paket som vi fick!



Den första LO'n handlar om melodifestivalen som jag tycker är väldigt mycket 80-tal! Eller, det var väl på 80-talet jag grundlade mitt intresse för det spektaklet... :-) Här har symaskinen fått jobba en del, både för att skapa en ram runt layouten och även för att sy fast textremsorna och spetsen runt fotot. Det fina alfabetet i titeln fanns också i paketet och är väldigt användbart!
Nästa alster är mitt premiärförsök till ramkort.



Ljuvliga färger på papprena!! Det var inte så svårt att göra kortet, lite pillrigt bara och en del mätande, men jag tycker det blir himla effektfullt så jag kommer göra flera såna! Det kanske bor en liten kortmakare i mig nånstans långt inne... ;-)

Nu blir det diskplockning och tvättsortering... Måndagsmys... ;-P Och om jag hinner ikväll kanske jag tar tag i veckans SMAJ!

SMAJ v.18, 19 och 20

Fattar inte varför jag plötsligt halkar efter hela tiden... Igår gjorde jag iallafall ett ryck och gjorde de tre bidrag som saknades. De kommer här i en lång rad...

V.18 Dröm



Inkidopappret är ju ruskigt snyggt! Måste bunkra fler tror jag... Min journaling handlar om att jag drömmer om ett liv i harmoni och att vi får vara friska och må bra! Finns ett barn i bekantskapskretsen som blev akut supersjuk nyligen, han är fortfarande dålig med förhoppningsvis på bättringsvägen. Det har fått mig att tänka mycket på hur man disponerar den tid man har och vilka prioriteringar man gör.

v. 19 Medvetenhet



Jag har det senaste året blivit medveten om att jag är sockerberoende... Nu kör jag LCHF igen och då går det riktigt bra, men så fort jag släpper det minsta på kontrollen är det kört och jag trycker i mig socker okontrollerat. Väldigt dumt och väldigt obehagligt! Hoppas jag kan sluta med de där dumheterna, jag mår bara dåligt och känner mig misslyckad när jag äter upp barnens överblivna lördagsgodis.

v.20 Frö



Det här blev jag inte så nöjd med. Kan hända att det inte riktigt är klart än, men för stunden är det det. Frö associerar jag med min trädgård som jag sakta men säkert håller på att fixa till. Det kommer dröja lååång tid innan den känns något så när klar, men det är himla roligt att drömma och planera och stoppa ner någon planta eller buske här och där. För att inte tala om hur kul det är att se alla lökar jag petade ner i höstas komma upp och blomma!!
I höst ska jag och maken åka till Amsterdam. Gissa om jag ska bunkra lökar!? :-)

Ikväll är jag gräsänka, då kommer mina fina vänner hit för att dricka vin, äta god mat och umgås! Ska bli superkul. Måste bara röja lite först... ;-P Har inte tid att sitta här längre mao.

Prickar...

Nu är jag här igen! Har haft en angenäm helg på jobbet även om det sved lite att gå in i bunkern när solen gassade i lördags eftermiddag... Men idag är jag ju ledig! :-) Vet inte vad vi ska hitta på för att aktivera oss lagom...
Jag har inte mindre än TVÅ kort att göra till SMAJ om det råkar komma lite pysseltid i vägen. Dessutom har jag en massa andra saker jag borde scrappa, men det kanske får bli ikväll.

Just ja, igårkväll chockade jag min stackars kropp med en löptur! Äntligen!! Har ju tänkt länge nu att jag ska, men jag har liksom skjutit upp det... Igår blev det av! Slarvade dock med stretchandet så jag känner mig lite stel idag. :-) Runkeeper hakade upp sig på nåt vänster så jag vet inte hur långt jag sprang tyvärr. :-( Hade ju varit kul att kunna jämföra, men jag får hoppas det funkar nästa gång!

Eftersom jag inte kan visa något nyproducerat får jag ta sista Sälen-LO'n. Den är väldigt prickig... :-)



Mina finaste har soffhäng i pyjamas! <3

Och så lite mer eller mindre obligatoriska detaljbilder... ;-) En bra ursäkt för att få göra lite collage då och då.



Här har jag dragit med slangen till mist-munstycket över pappret, blir väldigt fin effekt tycker jag. Har även sprayat som vanligt. Mist är en sällsynt bra uppfinning om ni frågar mig!

Nähä, nu är det färdighängt vid datorn, dags att göra lite nytta! Ut i solen och hänga tvätt tex. Sen är jag liite sugen på att åka till IKEA och köpa ett litet bord till uteplatsen på framsidan. Vi får väl se hur det blir....
Hej så länge!

Ny månad, ny tävling!

Japp, nu är det ju maj (även om man inte kunde tro det i förrgår när snön vräkte ner...) och dags för en ny månadstävling. På Skrotboken är det 80-talstema och pasteller som gäller. Priset är ett fint kit från designat, som är månadens sponsor. Jag har själv fått förmånen att skapa inspirationsalster med nyss nämda kit, dessa visas i Skrotbokens blogg under månaden. :-)
Studsa iväg till Skrotboken och läs reglerna vettja!

Jag satt uppe och pysslade till klockan var tolv inatt! Kom in i ett stim och ville inte alls sluta... Härligt när det blir så, även om jag är lite sleten idag... :-) Hoppas jag får fler såna ryck för jag har mycket jag skulle behöva skapa för tillfället!!

För att ha något att pigga upp inlägget med kan jag visa ytterligare en LO från fjällresan...
Tycker att färgkombon blev härlig! Tyvärr återger inte fotot färgerna riktigt korrekt... De röda och de gula bokstäverna är snyggt glittriga, det syns ju inte heller riktigt.

Jaha, då är det dags för mig att åka och jobba ett kvällspass! Imorrn väntar ledig dag och sen ytterligare två kvällspass... Börjar längta efter helledig helg känner jag!

Trött!

Hallå på er! Här kommer några rader från en som är trött, tröttare, tröttast! Fråga mig inte varför, jag bara är det... Skulle så gärna vilja sätta mig och pyssla, men jag orkar inte helt enkelt! Men jag vill inte gå och lägga mig heller för jag ska jobba natt imorrn, då är det inte bra om sovklockan är inställd på 22... ;-P Får vackert hålla mig vaken ett tag till och drömma om sovmorgonen imorrn!
Under tiden kan jag ju bjuda på en layout eller två...



Den här tror jag att jag har glömt... Den gjorde jag när vi var i fjällen och jag gillar den skarpt! Fotade badankor, eller "ack ack ack" nån gång när sonen badade och kastade dem omkring sig...
Har stämplat med bubbelplast, det var länge sen! Men ganska snyggt blir det ju faktiskt!



Här kan man ju se att det faktiskt finns journaling också... :-)Tror jag har sagt det förut, men jag säger det igen: svarta rosor är bra skit! Funkar till det mesta!!

Häromdagen var det ett inlägg på skrotboken som handlade om knopar. Jag gjorde en LO om knopskolan jag fick gå i på somrarna när jag var liten. :-) När vi var ute och seglade träffade vi ofta Gun & Per som också hade båt. Per brukade ha knopskola med mig och jag lärde mig en massa braiga knopar! Tyvärr kommer jag inte ihåg dem så bra längre. Har tränat för dåligt helt enkelt!



Men en liten Råbandsknop kunde jag fixa iallafall! ;-)