Receptbok

Jag fick en hel hoper barnmatsrecept mailade till mig av min kollega Linda. Skrev ut dessa och tyckte att det såg ju för tråkigt ut med de där stencilerna. Tog fram BIA:n och fixade till en pärm till de stackars papprena. Nu känns det ju tom roligt att ta fram dem! :-)
Stella blev mäkta avis när brorsan fått en egen receptbok. Hon har avkrävt mig en "kokbok" med sina favoritrecept... Tål att tänkas på ett tag. Pannkakor och mamma scans?! Men något ska hon få! :-)

 



Jag tycker allt att den blev ganska fin! Hoppas Ville gillar den också... Finns en massa blanka sidor i också, så man kan fylla på allt eftersom...

Nu borde jag ta tag i det sista adventspysslandet... Har lite stjärnor kvar att hänga upp och lite städning här och där...


Rosa jul...

Hmm, vet inte vad det är med mig och rosa för tillfället... Jag tycks dras till utmaningar som har något med rosa att göra! Hos Ulrika hittade jag en utmaning att göra ett julkort i rosa. Detta tilltalade mig såklart och så här blev mitt kort:

God Jul stämplat och embossat i ljusrosa glitter, kan bara anas... Granarna är urklippta ur ett basic grey papper.



Insidan är stämplad med snöflingor och "önskar". Hela bakgrunden är mistad med walnut gold, men det ser mest lite skitigt ut på bilden. (lovar att det är snyggare live...)



Jag är riktigt nöjd med det här kortet! Kanske ska göra alla julkort i rosa!? Kul var det iallfall... :-)


Lite nytt

I onsdags var jag hos rara Camilla och scrappade hela dagen! Det var väldigt trevligt och jag fick en hel del gjort!! Närmare bestämt tre layouter. Dessutom fick jag en liten inspirationsskjuts och har fortsatt här hemma efter det... :-)
Har blivit lite julinspirerad och fortsatt på lite överblivna foton från förra julen... Först ut är granen;

Gör sig ju inte jättebra såhär, men men. Julgranskulorna är tillverkade av två journaling sprouts och fästa i supertunn wire som är jätteläcker! Den fläckiga bakgrunden kommer av mist såklart... Testade min nya walnut gold, blev läckert på det svarta, men syns ju tyvärr urdåligt här.

Nästa LO handlar om tomten som brukar dyka upp utanför oss på julaftonsmorgonen... Han brukar ha med sig paket till oss. Sist hade han ett brev där han beklagade sig över avsaknaden av gröt, så det är bäst vi skärper oss i år! ;-)



Rubriken är målad med crackle paint.



Den sista är gjort på dotterns begäran! jag lovade att scrappa en LO med henne och Ville;



Älskar det här fotot på mina gullungar!!

Det var nog det jag tänker visa för stunden... Ska om en stund gå och göra mig iordning för att träffa tjejerna som arrangerar
LinköpingScrap, vi ska äta julbord ikväll, det ska bli jättekul!!


Scrapträff!!

Du har väl inte missat att det nu går att anmäla sig till vårens LinköpingScrap som går av stapeln den 20-21 mars. Jag lovar att du inte vill missa detta,  och platserna går åt fort så skynda dit och anmäl dig...

Julstämning

Ja, trots regn och rusk och gråkalla dagar börjar en viss julstämning infinna sig... Eller kanske snarare längtan efter julstämning och att få adventspyssla. Jag har gjort ganska många julkort, men de flesta befinner sig på Minelle för fotografering. De får visas upp en annan gång... Jag har dock gjort några stycken som ligger här hemma, fotograferingen lyckades sådär i dagens obefintliga ljus, så jag kan bara visa det ena dock... Båda stämplarna är från Minelle.



Under förra veckans inspirationskväll på Minelle så visade Pilla hur man dekorerar ljus fint med sina stämplar. Jag var ju tvungen att testa såklart, så jag rotade fram ett bättre begagnat ljus ur skåpet...


Är ganska nöjd med resultatet faktiskt! Måste ta en shoppingrunda till Ikea framöver och köpa lite mer ljus, sen ska det stämplas minsann... :-D


Färgutmaning

Återigen är det Pappersbiten som har en utmaning. Denna gång skulle man använda färg på sitt alster, gärna mycket! :-) Färg är ju som bekant nåt jag är lite insnöad på för stunden, så jag kunde ju inte alls motstå denna utmaning!!



Det är vit cardstock (även om den ser gråbeige ut... skruttväder... ;-)) Jag har använt glimmermist sweet pea och graphite. Det stora hjärtat är urklippt på fri hand i overheadfilm, sedan har jag kluddat loss med akrylfärger; svart och rosa. Ordet "älskade" är stämplat med en stämpel från Minelle i först en ljusrosa nyans som ligger som en skugga (som heller inte syns på fotot) och sedan i svart över.
Den är väldigt mycket finare i verkligheten kan jag säga. Man ser ju inte hur glittrig och fin den är... :-( Ville är skrivet med thickers och de är också glittriga men det syns ju inte heller.

Nähä, dags att göra lite nytta! Måste röja lite så det kan bli fredagsmys sen! :-) Trevlig helg!!


Så mörkt och tråkigt!

Ja fy bubblan vad trist det är när det regnar och är så grått konstant!! Har liksom ingen ork till något!
I helgen som var blev jag gräsänka när T åkte till huvudstaden för att kolla på fotboll. Stella talade om att hon minsann ville sova hos farmor, så det blev bara lillprinsen och jag hemma... Vi hade det så lugnt och skönt! Jag fick vara enväldig härskare över fjärrkontrollen samtidigt som jag kunde bre ut mina scrapsaker över hela vardagsrummet!! :-D
Jag gjorde två layouter, men jag visar bara en idag för den ena blev urdåligt fotad. Hela nederkanten försvann... Får återkomma med den när jag fotat om!
Den här blev också lite rumphuggen, men det var bara cardstock därnere, så det gör inte så mycket... Eftersom det bara blir en LO, bjuder jag på fler bilder av den istället! *fniss*



Tycker det är läckert med den där breda spetsen! Och bradsen gillar jag mycket...



Har en jättehög med glasspinnar liggandes. En sån fick bli "journalingruta".



Ikväll ska jag på inspirationskväll hos
Minelle, det ska bli jätteroligt!!

Ja just det...

Kom på att jag ju glömt visa de stiliga pumporna vi fixade förra veckan. Stella kom nämligen hem en dag och talade om att vi var tvungna att köpa pumpor "så att folk ser att vi har Halloween". Undrade lite försynt hur hon visste att man brukade ha pumpor och vad Halloween var... (inget vi brukar fira) Men då hade hon sett att Martina (en kompis i stan) hade det när hon gick förbi hennes hus.
Självklart köpte vi en pumpa! Eller stopp ett tag, man måste ha två, för det hade Martina... Suck!
Martina hade dock inte gjort ansikten av sina, men det förslaget mottogs med förtjusning!! Så här fina blev de iallafall!!



Måndag igen

Sanslöst vad fort tiden går!! I helgen var vi på party här i Bestorp, det var väldigt skojigt! God mat, dans och framför allt karaoke. I like... Förstår inte vad det är som gör att jag bara måste sjunga!? Hellre än bra som man säger... ;-P
Igår var vi inte så snabba här hemma. Väntade ivrigt på att klockan skulle bli 15 så det äntligen var dags för "guldmatchen" i allsvenskan. Gissa om det firades med skumpa och grejer när AIK verkligen tog hem det!! Behöver jag säga att min man är världens gladaste?!

Pysslandet har varit lite lugnt med sista veckan. Fick någon slags inspirationsdipp, men det vänder nog snart! Kan visa en LO som jag gjorde till scrappiz oktoberskiss, men inte skickade in... Tyckte att det saknades något.
Efter fotograferingen har en liiiten journalingspot tillkommit, men jag orkade inte fota om så ni får tänka er den... :-)



Usch, det blev verkligen inga bra bilder. LO:n ser ju helt dassig och tråkig ut... Ja ja, så är det när solen vägrar visa sig!

Nu ska jag röja lite här hemma innan sonen vaknar. Sedan är det dags att hämta Stella hos kompisen, laga mat och åka och rida. Fryser när jag tänker på det.... Måste leta upp varma kläder tror jag!