Lite nytt

Har gjort ett bidrag till  septembers skisstävling på Scrappiz, min nya grej är ju dessutom att skicka in dem i tid... ;-P

En liten LO om våra små äppelträd som blommade så fint för första gången i våras! Det resulterade slutligen i hela två äpplen på det ena trädet och inte ett endaste på nästa, men det är en helt annan LO... ;-)

Nästa LO är gjord till en utmaning i AoS bloggparty; nämligen en färgutmaning hos Eyovine! Utmaningen bestod i att använda vitt och svart som bas med endast en accentfärg. Det var lite klurigt, men väldigt roligt, jag är ju som bekant förtjust i färgutmaningar... Jag valde blått som accentfärg ifall det inte syns. ;-)



Har lekt loss lite med mina promarkers och glossy accents! I love glossy accents har jag kommit på... Flaskan har åkt runt i väskan och bara samlat damm väääldigt länge, men nu har jag plötsligt hittat den igen. Härligt! Här kommer en detaljbild på en av de glossade stjärnorna...



Det var allt för den här gången! Nu ska jag ta mina gullungar och njuta av den vackra hösten. Idag är det studiedag på dagis, så vi har lyxat med sovmorgon!


Fotobok

Jepp, på Fujis hemsida kan man göra en fotobok... Jag snubblade över ett erbjudande om en gratis sån fotobok ifall man bloggar om den. Och bloggar gör jag ju... ;-) Har aldrig testat såna här fotoböcker men har ofta funderat på att göra det. Nog för att jag scrappar, men eftersom jag oftast bara har ett foto på varje LO lär det ju ta en livstid att scrappa alla... Tänkte tillexempel att bröllopsfotona skulle vara jätteroliga att göra en fotobok med. Då får man ju dessutom själv vara med på bild... ;-P Måste testas iallafall, sen återstår att se vad det blir för bilder!

Har scrappat lite i helgen. Gjorde en LO som från början var tänkt till en färgutmaning i bloggpartyt, men jag tror visst det gick överstyr och inte blev som grundidén... Inte för att det brukar bli det, men här var det ju faktiskt vissa kriterier... Nåja, jag tyckte den blev fin iallafall, så jag visar den väl här!

Fotot är från dotras första dagisdag på terminen. 6.45 och hon är pigg som en nötkärna med nya fina kläder. Älskade gullunge!! Jag har snöat in på (bland annat) glimmermist, finns på så gott som varenda grej jag gör... Dessutom är de prickiga Bo Bunny-papprena väldigt användbara!! Har massor av olika färger och ääälskar dem! De syns också ofta nuförtiden...




Jag har lite mer på lager, men det får jag visa en annan dag... ;-)

Igår döpte vi Ville! Han var så duktig och glad som vanligt, världens bästa pojke!! Han garvade mest åt prästen och all uppståndelse i övrigt... Och sötaste storasystern sjöng "Blinka lilla stjärna" i kyrkan. Behöver jag säga att tårarna brände bakom ögonlocken?! Det blev en väldigt lyckad dag!

Nu ska jag nog försöka sova, imorgon är det upp med tuppen igen. Vem hade kunnat tro att man skulle behöva ställa klockan på sju varenda dag när man är mammaledig?!


Godkväll!

Ikväll har jag varit inne i stan och fikat med en kär vän, det var otroligt länge sedan vi träffades och fick prata utan barnen som avbryter ideligen... ;-) Väldigt trevligt var det hur som helst!
Pysslandet har varit lite lugnt några dagar. I helgen var det ju så fantastiskt väder, så då kunde jag ju inte sitta inne och uggla. Men jag kan visa mitt bidrag som jag skickade in till Brunsons spillpappersutmaning...





Idén till de fina pappersrullarna är knyckt hos
Sandra, mycket dekorativt och användbart skulle jag vilja säga! :-) Jag menar, spillpapper har man ju hur mycket som helst!!
Nähä, nu ska jag ladda för "dödlig fångst" på Discovery. Min käre man kollade alltid på det i sovrummet förut och till slut smittade det av sig, nu är jag halvt beroende... ;-) Det värsta är att det är så sent.

Natti natti


monokromatisk LO

 Nästa utmaning jag antog i bloggpartyt hittade jag hos Cillas insida . Att skapa en monokromatisk LO, väldigt strikt dessutom. Helst inte någon annan färg ens i journalingform... Sånt tycker jag är hur kul som helst!! Men jag gjorde det inte lätt för mig själv heller, utan valde gult. Fick rota väldigt djupt i spillpappershögen för att hitta något gult. Gult är Stellas absoluta favoritfärg, så jag tänkte att det var kul att göra en tavla till henne. Riktigt utmanande att hitta dekorationer också i denna glada färg...
Resultatet blev så här iallafall:

Jag kladdade lite gul akrylfärg på mitt cardstock. Sedan skar jag till remsor av olika spillpapper. Gjorde ett hjärta runt fotot med knappar, men tyckte det såg lite torftigt ut, så jag länsade blomförrådet på gula blommor... Lite gul stickles blev pricken över i. Och såklart de supersnygga thickersarna... Hade Stella i åtanke när jag köpte dem, men det var nog inte riktigt så här jag trodde det skulle bli. Men nöjd är jag iallafall, och en utmaning var det verkligen!! :-)

Jag har nästan bestämt vilken utmaning det blir härnäst... Ha en skön fredag!


Bloggparty

Jepp, via Sofias blogg hittade jag ett pågående bloggparty, fullt med inspirerande utmaningar! Har redan gjort flera av dem! :-D Den första blev just efter Sofias skiss:



Och min tolkning blev såhär:

Den turkosa lilla fjärilen är stämplad och embossad på overheadplast.

Nu måste jag sticka till dagis och hämta det lite större trollet... Återkommer med fler bidrag! :-)


Ny LO

Ytterligare en LO till Villes album om första mötet mellan honom och hans syster... Fåglarna är urklippta ur ett mönsterpapper, lite pilligt - men gulligt!



Tänk att han varit så där liten för inte alls särskilt länge sen... Skruttisen! Just nu ligger de båda och sover sött i vår säng. Ville låg och höll om Stella! :-)
Tror jag ska joina dem, är fortfarande trött efter helgens bröllop! Är inte van att vara uppe till 3.30... Skulle behöva sova ett helt dygn tror jag, men det blir ju lite svårt.... Skojigt och väldigt vackert var det iallafall!

Villes album

Ja, det är minsann hög tid att påbörja pojkens album! Har fått jordens skaparlust och tar varje litet tillfälle i akt att pyssla!



De små djuren är urklippta ur ett papper. Längst upp en liten resumé av den stora dagen på de två tagsen... På banden som sitter i tagsen är det söta små blå fossingar, vilket tyvärr inte syns särskilt bra på fotot!

En liten närbild på tjusiga tyllen och min urläckra nya kantstans... Lööv it!



Bakgrunden är vit, men ser lite lätt babyblå ut i fotningen. Eller är det allt det blå runt omkring som gör det?
Vad skumt det är förresten att försöka tänka lite pojkigt i skapandet, när man är så van att göra flick-LO's... Men det är ju inspirerande i sig med lite nytänk!
Städade min scraphörna så fint häromdagen när jag packade upp från träffen. Kan säga att det redan ser ut som ett slagfält! ;-)
Nu ropar ogräset på mig där ute...


alster från träffen

Ja i helgen gick den alltså av stapeln, den sjätte Linköpingscrap-träffen. Det var som vanligt underbart kul! Massor av trevliga människor, härlig shopping och en massa inspiration!
Idag har jag tagit mig i kragen och fotat helgens alster.
Först ut är mitt bidrag till lördagens tävling där man skulle lifta en LO av AnnaG:

Nästa skulle man använda sig av goodiebagen vi fick på träffen:



Gjorde även ett kort till den tävlingen:



Har äntligen köpt Qk-fjärilen som jag suktat efter hur länge som helst!! Ifall nån undrar varför den är med på allt jag gör... ;-P
Stellas hade en lifttävling som jag också gjorde ett bidrag till:



Något annat jag fullkomligt snöat in på är glimmermist... Vill helst ha det på allt! :-D

På söndagen hade vi en tekniktävling där man skulle scrappa monokromatiskt, dessutom skulle det finnas band eller spets. Först kommer min LO, sedan slängde jag ihop ett kort också!



Inte helt lätt att se, men det är faktiskt tyll bakom stämpeln.

Till söndagens skiss gjorde jag den här LO:n som handlar om min dotter och hennes bästis. De är väldigt ofta osams... Stella undrade vad de höll på med när hon såg fotot... :-)





Eftersom jag var i gasen gjorde jag ett snabbt kort med min nya stämpel och lite spillpapper... Bra-att-ha kort! Tycker stämpeln är himla snygg och dessutom väldigt användbar! (från Minelle)

Nähä, nu har min lille gosse vaknat och säger bestämt att han inte vill ligga kvar i sängen längre... Hungrig... :-)


Snart är det dags

för vår stora scrapträff i Linköping!! På lördag och söndag smäller det. Hela helgen finns det en massa skojiga scrapbutiker och pysseltokiga människor i John Bauer gymnasiets lokaler. Titta förbi vetja! :-)
Idag har jag fotat några LO's som jag gjort för ett tag sedan.
Först ut kommer en glittrig och lekfull sak:

Tycker de glittriga thickersarna är sjukt snygga!! Och glammiga... Antar att jag suktar efter glitter och glamour i min vardagliga med ack så mysiga bebisvardag... ;-)
Nästa är gjord till en färgutmaning som jag tror jag hittade på Skaparlustens blogg, men som vanligt fick jag aldrig tummen ur och skickade in... Hur som helst skulle det vara turkos, cerise, orange och lime. Tyckte det här pappret passade alldeles förträffligt!





Roliga färger att jobba med! Mitt orangea embossingpulver kom till pass, det är ju så läckert!



Här testade jag att göra egna swirls med pearlmaker. Blev ju ganska bra tycker jag!



Den här är gjord efter en skiss någonstans, som jag inte heller skickade in till... Men lite kul att scrappa med många bilder. Min dotter har blivit väldigt medveten om kameran och vill man ha en naturlig tjejja får man nästan smygfota.



Den sista är från vår ALV-besök i somras och själva LO'n gjorde jag när vi som ordnar Linköpingscrap:en träffades hemma hos Sandra i somras. Även "knasmaja" och "mammas prins" påbörjades då.

Nu måste jag verkligen ta tag i städning innan sonen vaknar! Ses i helgen då!? :-D