Omtumlande helg

Ja, den här helgen har varit händelserik... Igår skulle vi åka på marknad i Rimforsa och på vägen dit började en lampa lysa i vår för oss nya bil sedan två dagar... Ok, ett fel som måste åtgärdas typ genast. :-( Bara att vänta på att det ska bli måndag så vi kan få hjälp!
På vägen hem började det tokregna och väl hemma började det åska. Nästan lite mysigt en stund, förutom att barnen inte alls kan förstå varför man inte får se på TV. Åskan var typ precis ovanför, så det var inte läge...
Men vi satt och fikade i godan ro och tittade ut på ovädret. Plötsligt märker vi att gatan är full med vatten och att det börjar strömma in även i vår trädgård. Det verkligen häller ner oavbrutet och fortsätter forsa in runt vårt hus.

Efter ett tag börjar jag få lätt panik när vattnet bara stiger och stiger. Ringde brandkåren som sa; kom igen när vattnet kommer in i huset, just nu kan vi inte göra något. Ringde Tekniska Verken och påtalade att avrinningen på gatan var noll. Tekniker på väg hette det, men nån sån såg jag aldrig till på vår gata iallafall!Baksidan börjar fyllas så smått med vatten...Framsidan också. Den röda vagnen på bilden for iväg efter en stund och jag fick jaga den flera hus ner på gatan. Shit pommfritt vad mycket vatten det var. På djupaste stället räckte det mig ovanför knäna!! Och så forsade det från himlen som om någon stod med hink och hällde. :-( Riktigt läskigt och framför allt overkligt!
Nu kom iallafall brandkåren och tittade. De hade med en pump som de försökte pumpa bort lite vatten med.Till slut, när det var väldigt kort bit kvar till dörren slutade det äntligen regna!! Lättnad! Vi hade ändå vatten upp på fasaden på sina ställen. Europapallarna vi hade i carporten med en massa bråte på hade flutit iväg. Trädgården var full med diverse olika saker. En massa gamla löv och skräp fastnade längst bak i trädgården mot det höga gräset. Såg för bedrövligt ut i morse...
Vi har fått in lite vatten i förrådet vad vi vet, men annars hoppas vi att det har gått bra! Ska väl få ut nån försäkringsmänniska snart och kolla.

När det slutat regna kom solen och då gick jag ut för att kolla över resten av byn. Det visade sig att det inte bara var vi som drabbats på vår gata, utan hela samhället har fått sin beskärda del. Många har fått in massor i sina källare, murar har rasat, vägar har rasat eller gått sönder osv.
Vår gångtunnel såg ut så här:Imorse väcktes jag halv fem av en frossande lillkille som hade 40,5 i temp. :-( Jag och barnen skulle åkt till pappsen i Örebro idag, men det fick vi skjuta på. Hoppas vi kan åka imorgon, för han har varit feberfri under dagen. Mystiskt, men skönt om det bara var det!

Nu ska jag dricka kaffe och kolla på Morden i Midsomer! Och hoppas på Örebro-resa imorrn!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jösses, att det kan skilja så! Här regnade det visserligen lite, men det var snarare så att vi önskade att det skulle regna mer eftersom det var så kvavt och fuktigt. Hoppas det ordnar sig med bil, vatten och lillkille!

Postat av: Linda

Shiiiit så mycket vatten! Tur att man bor på tredje våningen på ett berg. Hit upp når det aldrig... ;)

Hoppas lillkillen mår bättre nu!

Kramar, Linda

2011-07-04 @ 00:05:52
URL: http://www.kreativgegga.blogspot.com/
Postat av: Mahlin78

Men jisses vad vatten :-/ Hoppas verkligen att inget har blivit förstört! Åh att lillkillen piggar på sig så ni kan komma iväg! Kram

2011-07-04 @ 06:54:26
URL: http://mahlin.blogspot.com
Postat av: maxell

Ojoj. Så det kan bli alltså ibland. Hoppas det rinner och tas undan snart - kanske det redan är borta?Å krya på lilleman!

2011-07-04 @ 12:16:48
URL: http://maxellexam.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback